Rahansiirrot netissä

Käytännössä kaikkia noppapelejä voi pelata internetissä ilmaiseksi, mutta jos haluat, voit pelata niitä myös rahasta. Monesti rahasta pelaaminen saattaa aluksi kuitenkin vaikuttaa hieman vaivalloiselta ja riskialttiilta puuhalta. Mieleen tulee kysymyksiä, esimerkiksi kuinka rahoja voi siirtää netissä edestakaisin, millä maksuvälineillä rahoja voi tallettaa pelipaikkaan, onko rahojen siirtäminen netissä turvallista ja onko se ylipäätään ilmaista? Seuraavassa esittelemme nettipelaamisessa eniten käytetyt ja suositellut rahansiirtomuodot, sekä valotamme niihin liittyviä käytännön asioita.

Luottokortti

luottokortti rahansiirtoRahan siirtäminen netissä luottokortilla on kaikkein tavallisin tapa siirtää rahaa. Talletukset tapahtuvat välittömästi ja kotiutuksissakaan ei paljon nokka tuhise. Yleisimmin käytetyt luottokortit ovat Visa ja Mastercard. Mastercard on kuitenkin rajoittanut kortin käyttöä, eikä kyseisen firman kortilla voi tehdä kotiutuksia. Visalla rahaliikenne sujuu molempiin suuntiin.

Luottokortin käyttäminen rahan siirtämiseen pelipaikkaan ja sieltä pois on turvallista. Yleensä ensimmäisen talletuksen jälkeen casino ottaa yhteyttä ja pyytää varmistamaan henkilöllisyytesi, mikä on pelkästään positiivista - onhan kyse omista rahoistasi ja oikeusturvastasi. Usein tämän jälkeen myös talletus- ja kotiutusrajoja korotetaan, mikä mahdollistaa täysivaltaisemman pelaamisen.

Jos et omista luottokorttia, voit käyttää jotain alla esitellyistä rahansiirtomuodoista.

Pankkisiirto

Pankkisiirto on yleisesti käytetty tapa siirtää rahaa netissä. Suomessa pankkisiirrolla on vankat perinteet ja erinomaiset verkkopankkipalvelut tekevät siitä vaivatonta. Ei siis mikään ihme, että se on meikäläisittä luottokortin ohella suosituin rahansiirtomuoto.

Kaikki pelipaikat eivät aina anna mahdollisuutta tallettaa rahaa tai kotiuttaa voittoja pankkisiirrolla. Tähän vaikuttavat luonnollisesti pankkisiirron vaatima ihmistyömäärä, joka verottaa kyseisen rahansiirtomuodon kustannustehokkuutta. Onneksi tällaiset pelipaikat ovat kuitenkin yhä harvemmassa, mutta kannattaa kuitenkin aina tarkistaa kunkin pelipaikan rahansiirtomuodot ennen pelaamisen aloittamista.

Pankkisiirtoja on kolme erilaista. Ensimmäinen ja suositelluin on luonnollisesti kotimainen pankkisiirto. Jos pelipaikalla on suomalaisessa pankissa tili, tehdään aivan tavallinen pankkisiirto. Toinen tapa tehdä pankkisiirto on SEPA-maksu. Tämä on EU/ETA-jäsenmaiden välinen rahansiirtostandardi, joka tunnettiin vielä vähän aikaa siten EU-maksutoimeksiantona. SEPA-maksu tehdään, kun siirrät rahaa tilille, joka sijaitsee toisessa EU/ETA-maassa. Tarvitset siirtoa varten vastaanottajan IBAN- ja Swift-numerot, loppu menee tavan pankkisiirtokuvioiden mukaan. Kolmas ja vähiten suositeltu vaihtoehto on tehdä kansainvälinen pankkisiirto pelipaikan tilille, joka sijaitsee EU/ETA-maan ulkopuolella. Tällöin rahansiirrosta peritään sinulta tietty maksu, joka riippuu vastaanottajan maasta ja siirrettävästä summasta.

Yleisenä sääntönä voidaan pitää, että sinun on aivan turha alkaa tekemään kansainvälisiä pankkisiirtoja, kun pelipaikkoja EU-alueellakin on aivan riittämiin. Bonuksena voidaan mainita myös se, että jos voitat pelipaikassa, joka on rekisteröityä EU-maahan, voit kotiuttaa voitot täysin verovapaasti. EU:n ulkopuolella voitetuista rahoista sinun kuuluu maksaa arpajaisveroa siinä vaiheessa, kun kotiutat voittosi kotimaiselle pankkitilillesi.

Pankkisiirroissa, niin talletuksissa kuin kotiutuksissa, kuluu 2-5 pankkipäivää.

Nettilompakko

netellerInternetissä on palveluja, jotka ovat erikoistuneet rahansiirtoihin netissä. Näitä ovat esimerkiksi Neteller ja Moneybookers. Näiden palveluiden idea on yksinkertainen: saat käyttöösi tilin, jonne voit tallettaa ja jossa voit säilyttää rahaa - tästä nimitys nettilompakko. Tilitäsi voit tallettaa edelleen rahaa pelipaikkoihin ja vastaavasti nostaa niistä voittoja nettilompakkotilillesi. Voit sitten halutessasi siirtää rahaa nettilompakkotililtäsi pankkitilillesi Suomessa, jolloin ympyrä ikään kuin sulkeutuu.

moneybookersNettilompakot ovat lähes ilmaisia, firmat ottavat vain pienen maksun rahansiirroista, joilla ne rahoittavat toimintaansa. Nettilompakoiden etuja ovat myös rahansiirtojen nopeus (luottokortin luokkaa), mahdollisuus keskittää koko nettipelirahaliikenteesi yhteen paikkaan. Ja jos sinulla ei ole käytettävissä luottokorttia etkä halua moneen eri pelipaikkaan tehdä aikaa vieviä pankkisiirtoja, voit siirtää nettilompakkotilillesi kerralla isomman summan rahaa pankkisiirrolla ja jakaa rahat sieltä edelleen pelipaikkoihin. Neteller ja Moneybookers löytyvät kaikista pelipaikoista, mikä tekee niiden käytöstä mielekästä.

Mikä sopii minulle?

Rahansiirtomuotoja on muitakin, mutta suomalaisille nämä riittävät pitkälle. Jos olet epävarma siitä, mitä rahansiirtomuotoa käyttäisit, on hyvä lähteä liikkeelle siitä, missä pelaat ja kuinka usein. Jos pelaat yhdessä paikassa vain silloin tällöin, rahan siirtäminen on helpointa ja vaivattominta hoitaa luottokortilla. Toisaalta jos pelaat paljon ja jopa monessa paikassa, sinun kannattaa vakavasti miettiä nettilompakoiden käyttöä. Pankkisiirto sopii rahansiirtomuodoksi parhaiten, kun siirrät kerralla isomman summan rahaa yhteen paikkaan - oli se sitten tietty pelipaikka tai nettilompakko. Mitään yleispätevää sääntöä ei kuitenkaan ole, vaan kyllä se pitkälti on omista mieltymyksistä kiinni, mitä rahansiirtomuotoa sitä päätyy käyttämään.