Noppapokeri - pokeria nopilla

Noppapokeri (pokerinopat) on suosittu noppapeli. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että samaa nimeä käytetään hieman eri peleistä, jotka on syytä erotella toisistaan. Alla on esitelty lyhyesti kaksi peliä, joita molempia kutsutaan noppapokeriksi.

Pelaa noppapokeria netissä

noppapokeri

Betsson Games

Aces High noppapokeri suomeksi.
PELAA NYT, KLIKKAA TÄSTÄ

 

Perinteiset pokerinopat

pokerinopatPerinteiset pokerinopat eivät ole tavallisia arpakuutioita. Pokerinopat ovat kuusisivuisia noppia, joiden sivuilla on kuusi korttipakan korttia: 9, 10, jätkä, akka, kuningas ja ässä. Pokerinopilla ei ole maata, joten pelissä ei ole mahdollista muodostaa väriä tai värisuoraa.

Peliä pelataan viidellä pokerinopalla. Tarkoitus on muodostaa paras mahdollinen pokerikäsi. Pelin alussa heitetään viittä noppaa, jonka jälkeen voidaan videopokerin tavoin lukita haluamasi määrä noppia ja heittää toisella heittokierroksella vain lukitsemattomat nopat. Peliä voidaan pelata myös yksinkertaistettuna versiona vain yhdellä heittokierroksella per heittovuoro.

Pokerinopilla peliä voidaan pelata kahden tai useamman pelaajan voimin. Pelin alussa asetetaan tavoitteeksi pistemäärä ja tämän pistemäärän ensimmäisenä saavuttanut pelaaja voittaa pelin. Eri voittokäsistä saa eri määrän pisteitä, pisteet voi sopia ennen peliä, mutta ne voivat olla esimerkiksi:

Peliä voi myös pelata yksittäisistä panoksista, esim. rahapanoksesta, joka määritellään ennen jokaista kierrosta. Useamman pelaajan pelissä jokainen voi esimerkiksi heittää pottiin pienen summan ja kierroksen parhaan voittokäden saanut pelaaja voittaa koko potin.

Noppapokeri

viisi noppaaYatzy-tyylinen noppapokeri on toinen tunnettu versio noppapokerista. Peliä varten tarvitset viisi tavallista noppaa, kynän ja paperia.

Viidellä nopalla on tarkoitus saada tulos jokaiseen 13 pelissä käytettävään pokerikäteen. Sinun pitää päättää jokaisen heiton jälkeen, mihin haluat sijoittaa heiton tuloksen. Pisteet määräytyvät alla olevan taulukon mukaan. Jos heitto ei täytä käden vaatimusta, saat siitä nolla pistettä (esim. sijoitat heiton "Viitoset" -käteen, vaikka yhdenkään nopan silmäluku ei ole viitonen). Jokaisen heiton tulos pitää kuitenkin sijoittaa johonkin pokerikäteen, mikä tarkoittaa, että pelissä jokainen pelaaja heittää tasan 13 kertaa. Seuraavassa ovat pelin pokerikädet ja pisteytysperusteet:

 1. Ykköset - kaikkien ykkösten summa
 2. Kakkoset - kaikkien kakkosten summa
 3. Kolmoset - kaikkien kolmosten summa
 4. Neloset - kaikkien nelosten summa
 5. Viitoset - kaikkien viitosten summa
 6. Kuutoset - kaikkien kuutosten summa
 7. Kolme samaa (vähintään kolme noppaa, joissa on sama numero) - kaikkien noppien summa
 8. Neljä samaa (vähintään neljä noppaa, joissa on sama numero) - kaikkien noppien summa
 9. Täyskäsi (3 noppaa, joissa sama numero + 2 noppaa, joissa sama numero. Kaikki viisi eivät kuitenkaan saa olla samaa numeroa) - 25 pistettä
 10. Pieni suora (vähintään neljän nopan suora) - 30 pistettä
 11. Suuri suora (kaikkien noppien muodostama suora) - 40 pistettä
 12. Viisi samanlaista (kaikissa nopissa sama numero) - 50 pistettä
 13. Sattuma (mikä tahansa yhdistelmä) - kaikkien noppien summa

Jokaisen heiton jälkeen voit lukita haluamasi määrän noppia ja heittää vapaita noppia uudelleen enintään kaksi kertaa. Lukitsemiasi noppia et voi enää heittää toisella tai kolmannella heittokerralla. Sinun ei tietenkään ole pakko heittää noppia useamman kerran; jos olet tyytyväinen nopanheiton tulokseen ensimmäisen heiton jälkeen, voit sijoittaa sen sellaisenaan haluasi käden kohdalle.

Pelaa noppapokeria netissä: Betsson Games